Podstrona: POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza / Strona: 2

Aktualności

10 Lip

Dotacja Samorządu Województwa Podkarpackiego

Środki zostaną przeznaczone na zakup, budowę i doposażenie stanowisk laboratoryjnych dydaktyczno-badawczych na Wydziale Budowy Maszyn i Lotnictwa oraz na Wydziale Zarządzania.
09 Lip

Warsztaty edukacyjne pod patronatem firmy SECO Tools

W ramach warsztatów studenci mieli możliwość poznania wielu zagadnień praktycznych, co pozwoliło na rozszerzenie zagadnień objętych programem studiów.
 
05 Lip

Najnowsza konstrukcja studentów KN EUROAVIA Rzeszów

EA-02 „Nightlight” jest samolotem kompozytowym stworzonym z szklanych i węglowych tkanin.
04 Lip

Rektor Chmielnickiego Uniwersytetu Narodowego z wizytą na PRz

Spotkanie dotyczyło spraw związanych z rozwijaniem współpracy między uczelniami w ramach podpisanej umowy dwustronnej.
 
03 Lip

Szkolenia Blended Intensive Programme

Politechnika Rzeszowska bierze udział w szkoleniach Blended Intensive Programme (BIP). Forma krótkotrwałej mobilności połączona z komponentem e-learningu jest finansowana z programu Erasmus.
02 Lip

VII Podkarpackie Seminarium Spawalnicze

Była to kolejna edycja spotkania zorganizowana przez Katedrę Odlewnictwa i Spawalnictwa Wydziału Budowy Maszyn i Lotnictwa.
 
01 Lip

Wizyta studyjna w zakładach chemicznych Lerg SA

Wizyta studyjna studentów Wydziału Chemicznego w zakładach chemicznych Lerg SA w Pustkowie odbyła się w ramach projektu Politechniczna Sieć VIA CARPATIA.
28 Cze

Władze Politechniki Rzeszowskiej w kadencji 2024-2028

Rektor Politechniki Rzeszowskiej prof. dr hab. inż. Piotr Koszelnik przedstawił prorektorów, dziekanów i prodziekanów poszczególnych wydziałów w kadencji 2024-2028.
 

Biuro Prasowe zastrzega sobie prawo skracania i opracowywania artykułów oraz zmiany ich tytułów.

Archiwum wiadomości

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję